Усі iPhone мають можливість робити фотографії в HDR, а останній iPhone 7 Plus також може робити фотографії з ефектом портрета. За замовчуванням, коли ми робимо одну з цих двох спеціальних фотографій, наш пристрій зберігає дві їх копії, одну з ефектом і одну без нього.
Правда в тому, що це може бути корисним, тож ви можете порівняти, який із них кращий, і вирішити, якому віддати перевагу. Однак, принаймні в моєму випадку, ви завжди схильні залишатися з тим, який включає ефект, в основному тому, що ви вирішили зробити фотографію таким чином, поставивши HDR або використовуючи портретний режим iPhone 7 Plus, отже, всі інші вони залишилися та займають дорогоцінний простір на вашому пристрої.
Як зробити так, щоб iPhone не зберігав дублікати фотографій
Деактивувати цю функцію чи ні – це справа смаку. Можливо, це менш дратує на фотографіях із HDR, оскільки ми зазвичай робимо це менше, однак, якщо у вас iPhone 7 Plus, цілком можливо, що ваші фотосесії з ефектом портрета будуть інтенсивніше, і ви побачите, що на фотоапарат буде багато дублікатів фотографій.
Якщо ви хочете уникнути цього, дотримуйтесь цих кроків, це дуже просто.
Крок 1. Відкрийте налаштування вашого iPhone
Крок 2. Знайдіть опцію «Фото та камера» та натисніть на неї.
Крок 3. Прокрутіть униз, доки не побачите опції «Портретний режим» (лише для iPhone 7 Plus) та «HDR». Щойно ви їх знайдете, вимкніть обидва перемикачі.
І все, таким чином ви уникнете збереження двох фотографій одного знімка, і у вас буде лише та копія, яку ви збиралися зробити, та, яка включає ефект HDR або портретний режим.